Kenneth Thompson در۴ فوریه سال ۱۹۴۳ در New Orleans ٬ Louisiana ,واقع در کشــور آمــریکا به دنــیا آمد. او یـک دانشمند در زمینه علوم رایانهای بود که بر روی سیستم عامل یونیکس کار میکــرد .
Dennis MacAlistair Ritchie در ۹ سپتامبر ۱۹۴۱ محله Bronxville شهر New York به دنیا آمد. وی نیز همچون دوست و همکار خود یــک دانشمند علــوم رایانهای بــود. خــلاصــه نـام او بر روی کارهایی نظیر ALTRAN ٬ B ٬ BCPL ٬ C ٬ Multics و یـونیکس وجود دارد.
(Ken Thompson (left) with Dennis Ritchiee (right
Kenneth Thompson در۴ فوریه سال ۱۹۴۳ در New Orleans ٬ Louisiana ,واقع در کشــور آمــریکا به دنــیا آمد. او یـک دانشمند در زمینه علوم رایانهای بود که بر روی سیستم عامل یونیکس کار میکــرد. تحصــیلات خــود را در دانشـگاه کالیفرنیا (Berkeley) ، با درجات عالی در رشته مهندسی الکترونیک به پایان رساند. در سال ۱۹۶۹ در آزمایشــگاه Bell بــه همــراه Dennis Ritchie اصلیترین نفــرات بـه وجود آورنده سیستمعامل یونیکس بودند. همچنین او زبان برنامهنویسی B را نوشت کــه بعــدها شــروعی بــود بــرای زبان برنـامهنویسی C ٬ که توسط Ritchie نوشته شد و در حال حاضر یکی از زبانــهای برنامهنویسی مـهم دنیا است ٬ بسیاری از برنامهنویسان از این زبان استفاده میکنند و در میان جامعه از محبوبیت خاصی برخوردار است. زبــان بــرنامهنویسی BON ٬ نیز توســط او شکل گرفت و همچنین ویرایشگر اصلی و استاندارد ســیستمعامل یونیکس ED ٬ نیز توسط او نوشته شد که بعدها ویرایشگر QED ٬ از نسل آن به وجود آمد.
مدتها قبل از این او به همراه Rob Pike در آزمایشگاه Bell سیستمعاملی بــه نام Plan ۹ ٬ را به وجود آوردند. در طی انجام این کار او کد کاراکتری به نام UTF-۸ ٬ را برای استفاده در سیستمعامل Plan ۹ به وجود آورد.
به همراه J. H. Condon وی درگیر طراحی برنامه Belle ٬ یــک شطرنج رایانهای شد. در همیــن راســتــا برنامههایی نوشت که شمارش یک بازی شطرنج را تا به پایان انجام دهنــد تا به الان ۶ مــرحله از آن تکمیل شده است. استفاده از ایــن برنامه باعث میشـود رایانه به بهترین نوع ممکن بازی شطرنج را ارائه دهد به طوری که بهترین موقعیت را برای یک مهره پیدا میکند. (مترجم: در حال حاضر برنامههایی نوشته شدند که تا چندین مــرحله بعد را حدس میزنند و حتی امکان تشخیص بازی و روش طرف مقابل را دارند. همچنین رایانههای مادری برای ایــن کــار آمــاده شدند که تنها باید یک شطرنجباز حرفهای باشید تا از امکانات آن استفاده کنید و بدانید برنامه چه کاری انجام میدهد. )
Tampson و Ritchie در ســال ۱۹۸۳ به اتفــاق جایزه Turing Award ٬ را دریــافت کــردند. ایـن جایزه به خاطر تئوری طراحی یک سیستمعامل عمومی و به خصوص پیادهسازی آن تحت عنوان سیستمعامل یونیکس بود. نوع برنامهنویسی Tampson بسیار خوانا و قابل درک بود. بدون شاخ و برگ اضافی و نکته انحرافی با استفاده از شرطهای بسیار ساده و روشن.
وی در ۱ دسامبر ۲۰۰۰ از آزمایشگاه Bell بازنشســته شد و در حال حــاضـر در شرکت Entrisphere یک پست تحقیقاتی دارد و مقداری از وقت خود را صرف آموزش میکند.
Dennis MacAlistair Ritchie در ۹ سپتامبر ۱۹۴۱ محله Bronxville شهر New York به دنیا آمد. وی نیز همچون دوست و همکار خود یــک دانشمند علــوم رایانهای بــود. خــلاصــه نـام او بر روی کارهایی نظیر ALTRAN ٬ B ٬ BCPL ٬ C ٬ Multics و یـونیکس وجود دارد.
وی از دانشگاه هاروارد در فیزیک و ریاضیات کاربردی در ســال ۱۹۶۷ فارغالتحصیــل شد و کار خود در آزمایشگاه Bell را شروع کرد. در حال حاضر به عنوان یک سرپرست در مرکز تحقیــقات نـرمافزاری شرکت Lucent Technologies ٬ کار میکند.
همانــنـد آقـــای ریچارد استالمن او را در دنیای اینترنت با یک نام مختصر و معروف میشنـاســند ٬ DMR . او بــه هـمــراه Tampson تقریبا اکثر مواقع در کنار هم نام برده میشوند “K&R” حتما متوجه شدید که حرف R از آن Ritchie است.
او هم به مانند همکار و دوست خود به نوشتن برنامههای بسیار زیبا معروف است. شاید خصوصیات روحی آن دو باعث شد تا همانند هــم بــرنامه بنویسند و بتوانند بــه هــمراه هم پروژهای بزرگ را به مقصود برسانند. او هم برنامهنویسی را بهترین کار ممکن میداند. ایــن دو دوست بهترین خاطره خود را نــوشـتن ۱۰۰۰ خط برنامه در یک روز میدانند. او بر روی Plan ۹ و زبان برنامهنویسی Limbo هم کار کرد.
Bjarne Stroustrup طراح ++C معتقد است که اگــر او دههای از فعالیت خود را صــرف ریاضیــات و اهــداف نــامشـــخص نمیکرد شاید هنوز یونیکس تازهتر از همیشه میبود. به هــر حــال این دو کــار بزرگی را انجام دادند که نقطه عطفی در تاریخ رایانه محسوب میشود.
در حال حاضر زبان برنامهنویسی C نقش فوقالعاده مهم و بنیادی برای بسیــاری از بـرنامههای معروف و پروژههای بزرگ روز دنیا دارد. سیستمعاملها مانند لینوکس ٬ ســولاریس ٬ BSD ٬ Mac OS X ٬ وینـــدوز و انــواع متنوع دیــگر. زبــانهای برنامهنویسی مانند ++C ٬ #C ٬ جاوا و جاوا اسکریپت و بسیاری دیگر. شــاید باید گفت سیستمعاملهایی مانند ویندوز و لینوکس بدون آن به وجود نمیآمدند که این هـمه جنجال برانگیز شوند. دنیای نرمافزارهای آزاد کاملا با پدران خود آشنا هستند.
منبع : http://www.aftab.ir